Spørgsmål til Amazon og Stanza

Nogle spørgsmål i forlængelse af Amazons overtagelse af Stanza:

  • Vil Stanzas butikssamarbejde blive erstattet af direkte køb på Amazons butik?
  • Vil Stanza-programmet og Kindle for iPhone blive slået sammen til én app?
  • Vil Stanza fortsat understøtte IDPF‘s  ePub-format, eller vil den standardisere på de formater, deres Kindle understøtter (især Mobipocket) – og vil Amazon tillade understøttelse af ePub-formatet?

Sidst, men meget vigtigt for danske læsere..

  • Vil dette være gennembruddet der tillader danske læsere for første gang i stor stil at købe ebøger på digital enhed, de bruger i forvejen?

iPhonen er jo tilgængelig for danskerne, og det er i dag muligt at købe bøger gennem Stanza som dansker. Det er umuligt for danske brugere at købe en Kindle gennem nogen dansk salgskanal, ligesom dens ‘whispernet’, dvs. gratis online adgang via mobilnettet for livstid, som følger med købet af en Kindle heller ikke er understøttet. Adgang til Amazons fulde ebogs-katalog gennem Stanza ville være genialt.

Det kunne blive chancen for at åbne nye markeder for den store online boghandler, men de kan også vælge at gøre det stik modsatte, nemlig at blokere for danske købere på Stanza. Det sidste ville være virkelig uheldigt for danske ebogs-kunder, der så kun ville have ebog.dk at ty til.

One thought on “Spørgsmål til Amazon og Stanza

Skriv et svar