Farvel til Facebook

I dag sletter jeg min facebook-konto.

Det gør jeg efter at have læst artiklen “Get your loved ones off Facebook“. Jeg har følgende grunde til det.

  1. Jeg har ikke fulgt detaljeret med og er overrasket over, hvor meget et *privat* firma overvåger, deler info, tracker osv. Så ja, det er dråben…
  2. Facebooks måde at køre det på er utilstedelig: de ændrer konstant måden det fungerer på, så man aldrig kan vide sig sikker på, hvad man deler eller ej. Jeg er som kritisk borger engageret i privacy-spørgsmål, men der er grænser for, hvad jeg spilder min tid med. Jeg orker ikke konstant at skulle forholde mig til facebooks ændringer. Det er faktisk heller ikke ok, at min mor skal det. Det er et punkt, hvor Facebook konstant skiller sig ud fra andre firmaer, som varetager mine data.
  3. En herlig bivirkning vil helt sikkert være, at jeg er mindre på facebook, men det er ikke den primære årsag.

Om der bliver tale om et midlertidigt farvel, ved jeg ikke. Andre er jo bukket under for det sociale pres før mig. Nu får det frem til sommer, så ser vi om det, *gisp*, er muligt at leve uden!

Fremover kan kontaktes og inviteres til begivenheder via alle andre kanaler, fx på e-mail: tokeriis {at} gmail(.)com eller på twitter: @tokeriis (og flere andre sociale medier, herunder Linkedin).

Skriv et svar