O’Reilly lancerer ebogs-konverteringstjeneste

O’Reilly er kendt i forlagskredse som et af de allermest innovative forlag, som går forrest i digitaliseringen af bogverdenenen. Nu bruger de deres ekspertise til at tilbyde en onlinetjeneste hvor de med O’Reillys teknologier kan konvertere digitale tekster til 25 (og senere 40) forskellige ebogsplatforme.

O’Reilly er et amerikansk forlag, i modsætning til de fleste andre af de anerkendte amerikanske forlag ikke placeret inden for gåafstand på Manhattan, men i en fjerntbeliggende del af USA – Ohio eller lignende. Det forhindrer dem imidlertid ikke i at være dem der nok er allermest fremme i skoene med ebogs-udvikling. Således har O’Reilly før de fleste andre lanceret onlineudgaver af deres bøger, hvor brugerne kan kommentere på indholdet undervejs i skriveprocessen, tjenesten Bookworm, DRM-fri ebøger og mange andre spændende initiativer. Forlaget tager nu, i følge Publishers Weekly, denne ekspertise og tilbyder en tjeneste hvor de, formedelst en fortjeneste på 25% af salgsprisen, tilbyder alle de andre forlag en mulighed for at lancere ebøger. Med O’Reillys tjeneste er det således muligt at lave iPhone apps, Android apps,  Kindle-bøger og epub-filer i ét samlet hug. Dermed kan konkurrenterne nyde godt af den teknologiske satsning O’Reilly har foretaget, omend det koster dem en ret høj pris.

Man kan således diskutere, om ikke prisen er rigeligt høj, når man medtænker at Apple f.eks. også tager 30% af salgsprisen iPhone-applikationer. Det fremgår heller ikke, hvilket materiale der konverteres fra. Hvilket ‘råmateriale’ har man at arbejde med? Kan man aflevere Word-manuskripter, PDF-filer, InDesign-filer, osv.? Men det er i hvert fald en spændene udvikling der siger noget om, hvilket overskud O’Reilly har opbygget, og om hvor modent ebogsmarkedet efterhånden er, i hvert fald i USA.

Skriv et svar