Lost symbols: Dan Browns nye bog piratkopieret på dag 1

lostsymbolDan Browns nye 784 sider lange bog “The lost symbol” blev allerede gjort tilgængeligt og piratkopieret på dag 1, den var ude i handlen. Det skriver Teleread i dag. Det tog således ikke de entreprenante copyrightbrydere nogen tid at bryde den kopisikring der var lagt på den ePub-fil man kunne købe online. Piraterne har samtidig været så flinke at fremstille flere udgaver i forskellige formater, så bogen kan læses på forskellige ebogslæsere.

Samme dag kunne udgiveren, Random House, annoncere at de havde solgt over en million hardcover eksemplarer af bogen worldwide. Det er rekord for voksenfiktion. Bogen ligger også på toppen for ebogssalget. Der er således ingen tegn på at piratkopieringen har nået at skade salget – det skal nok blive en bestseller, ligesom de øvrige af forfatterens værker. Forlaget har da også et første optryk på 5 millioner, som de har skyndt sig at supplere op med 600000 ekstra eksemplarer i trykken.

Det virkelige spørgsmål er således om piratkopieringen vil være til skade eller til gavn for salget bogen fremover – skillelinjen står imellem om man tror på at øget kendskab til bogen vil øge salget af den trykte bog, eller om man tror på at det tværtimod får folk til at glemme at købe den hos deres boghandler.

Skriv et svar