Gratis undervisningsmateriale til alle

Flatworldknowledge gik i luften lidt tidligere på året. Det er kort sagt et nyt amerikansk forlag der sælger undervisningsmateriale som er 100% gratis at læse online på deres website. Forlaget tjener penge på at sælge ‘print on demand’-versioner af materialet som bøger, på adgang til quizzer, lærermateriale, og mere. Det er muligt for eleverne at tage noter online, og at dele dem med deres klassekammerater og deres lærer- og alle andre formodentlig.

Deres forfattere arbejder i et forfatterværktøj der gør det muligt for forlaget at producere materialet i mange forskellige formater.

Se bort fra indholdet af de bøger de har lagt på indtil videre: mange af dem er ikke færdige, og de har ikke udnyttet mediets muligheder fuldt ud endnu. Men bid mærke i forretningsmodellen.. Materialet er frit tilgængeligt, og det er ikke først og fremmest reklamebaseret. Indtægterne komme fra salg af ekstraydelser som gør det undervisningsmateriale, den studerende har anskaffet, endnu mere værd for ham/hende. Der er ingen abonnement påkrævet, og ingen mikrobetaling for det primære indhold, kun for det der er knyttet til the Long tail, altså eftersalget.

http://www.flatworldknowledge.com/

Skriv et svar