Brev fra Sony

I dag fik jeg brev fra Sony:


Kære PlayStation Network/Qriocity-kunde:

Vi har opdaget, at mellem den 17. og 19. april 2011 blev visse brugerkontooplysninger i PlayStation Network- og Qriocity-servicen kompromitteret i forbindelse med en ulovlig og uautoriseret indtrængen i vores netværk. Som reaktion på dette har vi:

  • Midlertidigt afbrudt PlayStation Network- og Qriocity-servicerne;
  • Ansat et eksternt, anerkendt sikkerhedsfirma til at udføre en tilbundsgående og komplet undersøgelse af, hvad der skete; og
  • Hurtigt træffet forholdsregler for at forbedre sikkerheden og styrke vores netværksinfrastruktur ved at genopbygge vores system for at give dig en bedre beskyttelse af dine personlige oplysninger.

Vi er meget taknemmelige for din tålmodighed, forståelse og velvilje, mens vi gør det, der kræves for at løse disse problemer så hurtigt og effektivt som muligt.

Selvom vi stadig undersøger detaljerne i denne hændelse, mener vi, at en uautoriseret person har indhentet følgende oplysninger, som du har givet: navn, adresse (by, stat/provins, postnummer), land, e-mailadresse, fødselsdato, PlayStation Network/Qriocity-adgangskoder samt login og handle/PSN online ID. Det er også muligt, at dine profildata, herunder købshistorik og faktureringsadresse (by, stat, postnummer) samt sikkerhedssvar til din adgangskode til PlayStation Network/Qriocity, er blevet indhentet. Hvis du har autoriseret en subkonto til nogen, du er værge for, er de samme data muligvis blevet indhentet for den pågældende person. Selvom der indtil videre ikke er noget bevis for, at der er blevet hentet kreditkortdata, kan vi ikke udelukke risikoen. Hvis du har oplyst dine kreditkortdata via PlayStation Network eller Qriocity må vi for en sikkerheds skyld advare om, at dit kreditkortnummer (herunder ikke sikkerhedskoden) og udløbsdatoen kan være hentet.

For din egen sikkerheds skyld opfordrer vi dig til at være særligt opmærksom på bedragere, som via e-mail, telefon og post anmoder om personlige eller følsomme oplysninger. Sony vil ikke på nogen måde kontakte dig, heller ikke via e-mail, og bede om dit kreditkortnummer, CPR-nummer, skatteoplysninger eller lignende numre eller andre personligt identificerbare oplysninger. Hvis du bliver bedt om sådanne oplysninger, kan du være sikker på, at det ikke er Sony, der står bag anmodningen. Når PlayStation Network- og Qriocity-servicerne er fuldt genoprettede, anbefaler vi på det kraftigste, at du logger på og ændrer din adgangskode. Desuden, hvis du bruger dit PlayStation Network- eller Qriocity-brugernavn eller adgangskode til andre urelaterede tjenester eller konto, anbefaler vi på det kraftigste, at du også ændrer disse.

For at beskytte mod muligt identitetstyveri eller andre økonomiske tab anbefaler vi, at du holder øje med dine kontobevægelser og overvåger din kredit eller lignende opgørelser.

Vi takker for din tålmodighed, mens vi færdiggør vores undersøgelse af denne hændelse, og beklager ulejligheden. Vores teams arbejder døgnet rundt, og servicerne genoprettes så snart som muligt. Sony tager beskyttelsen af informationer meget alvorligt og vil fortsat arbejde på at sikre, at der træffes yderligere forholdsregler for at beskytte personligt identificerbare oplysninger. Det er vores højeste prioritet at levere kvalitet og sikre underholdningstjenester til vores kunder. Kontakt os pådk.playstation.com/psnoutage, hvis du har yderligere spørgsmål.

Venlig hilsen
Sony Network Entertainment- og Sony Computer Entertainment-teams

Sony Network Entertainment Europe Limited (hidtil kendt som PlayStation Network Europe Limited) er et datterselskab af Sony Computer Entertainment Europe Limited, som kontrollerer personlige data på PlayStation Network/Qriocity.

 

Kære Sony,

Det er bare ikke godt nok.

Mvh Toke

One thought on “Brev fra Sony

Skriv et svar