Sommeropdatering

Som trofaste læsere af denne blog vil have bemærket, så går der for tiden længe imellem opdateringerne her på Digitaludvikling.

Det er der naturligvis grunde til. Denne blog har kørt siden foråret 2009, og jeg har i hele perioden bestræbt mig på at give mit besyv med på de ting, jeg har skrevet om. Jeg har villet dele den viden, jeg havde, og indgå i dialog omkring den med ligesindede danskere. Det har været et fritidsprojekt, ved siden af min ansættelse på et af landets etablerede forlag.

Nu har jeg taget et nyt skridt ved at lancere forlaget Replikant.

At oprette et forlag kan ses som mit forsøg på at realisere nogle af de tanker, der er dokumenteret her på bloggen. Jeg blev træt af at sidde på sidelinjen og kritisere udviklingen, eller rettere at sidde i en position, hvor jeg nok kunne se nogle tendenser, men ikke selv intervenere. Som Marx har skrevet, så har filosofferne talt meget om verden, men det det handler om, er at forandre den. Det vil jeg derfor forsøge at gøre, i første omgang med et forlag der laver skønlitteratur, men med et ambitiøst eksperimenterende tilsnit. Foretagendet er i første omgang drevet af en hel del idealisme og ønske om at gøre noget godt for verden og den danske litteratur specifikt, og jeg regner bestemt ikke med at blive rig af det lige med det samme.

Men min kommercielle interesse er, i og med at jeg nu driver eget forlag, lige nu, at jeg vil sælge de bøger, jeg udgiver. Sådan må det jo nødvendigvis være. Spørgsmålet er, om det overhovedet er muligt at skrive interessefrit? Jeg tror det ikke. Men man kan sagtens fortsætte med den interesse og det engagement, man hele tiden har haft, samtidig med at man forsøger at leve af det, man brænder for. Hvilket jeg jo ret beset også gjorde før i tiden, blot arbejdede jeg for en arbejdsgiver. Min strategi vil derfor være, at fortsætte med at skrive her, men stå så åbent frem, som det er muligt, omkring mine personlige økonomiske interesser, hvor det er tilfældet.

Så må du, kære læser, læse det hele med et gran salt.. eller lade være.

Skriv et svar